SAJTÓKÖZLEMÉNY

Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

Európai Uniós forrás segítségével az egészségügyi alapellátás fejlesztésére került sor Kenyeri községben, a TOP-4.1.1-15-VS1-2016-00019 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című pályázati kiírására benyújtott projekt 38,54 millió Forint támogatásban részesült.

A projekt célja az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése Kenyeri községben. A tervezett fejlesztés hosszú távon hozzájárul a helyi lakosság egészségben eltöltött éveinek növekedéséhez, a megelőzés, a korai felismerés, az életminőség javításához, a szolgáltatások költséghatékonyságának és minőségének javítását segíti elő.
A területi ellátási körzethez tartozó települések: Kenyeri és Pápoc. A fejlesztés vonatkozásában a településen élő helyi lakosság alkotja a projekt közvetlen célcsoportját. A praxis vegyes körzet, így a projekt célcsoportjába a fiatalkorúak (gyerekek) és felnőttek egyaránt beletartoznak. Az orvosi alapellátást végző orvosi szolgálat Kenyeri székhellyel működik.

A kedvezményezett neve: Kenyeri Község Önkormányzata

A projekt címe: Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése
Megvalósítás helyszíne: Kenyeri, Barátság utca 3.
A beruházás megvalósításának ideje: 2017.06.04.- 2018.09.28.
Beruházás összköltsége: 38 541 933 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 38 541 933 Ft
Támogatás mértéke: 100%

Beruházás rövid bemutatása:

A fejlesztés megvalósítása során sor kerül az épület felújítására és átalakítására, amiben helyet kap a védőnői szolgálat valamint a vegyes praxisú háziorvosi ellátás.
Az épületen kívüli alapinfrastruktúra kiépítése is megtörténik, térkövezés valósul meg. Biztosított lesz az előírt parkolószám, valamint akadálymentes parkolóhely is kialakításra kerül. Az épület természetesen akadálymentes megközelítéssel készül, belső elrendezésében pedig a projektarányos akadálymentesítés tervezett.
Napelemes rendszer kerül kiépítésre, ami ellátja az elektromos energia igényét az ellátással érintett szolgáltatásoknak, valamint a használati melegvíz előállításához szükséges energiát biztosítja, továbbá hőszivattyús rendszer kerül kiépítésre az épület fűtési rendszerének működtetése érdekében.

További információ kérhető:
Tuba Ferenc polgármester
+36 95 390-003

2020.| 03. | 29SAJTÓKÖZLEMÉNY

EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

Európai Uniós forrás segítségével az egészségügyi alapellátás fejlesztésére került sor Kenyeri községben, a TOP-4.1.1-15-VS1-2016-00019 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című pályázati kiírására benyújtott projekt 38,54 millió Forint támogatásban részesült.

A projekt célja az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése Kenyeri községben. A tervezett fejlesztés hosszú távon hozzájárul a helyi lakosság egészségben eltöltött éveinek növekedéséhez, a megelőzés, a korai felismerés, az életminőség javításához, a szolgáltatások költséghatékonyságának és minőségének javítását segíti elő. A területi ellátási körzethez tartozó települések: Kenyeri és Pápoc. A fejlesztés vonatkozásában a településen élő helyi lakosság alkotja a projekt közvetlen célcsoportját. A praxis vegyes körzet, így a projekt célcsoportjába a fiatalkorúak (gyerekek) és felnőttek egyaránt beletartoznak. Az orvosi alapellátást végző orvosi szolgálat Kenyeri székhellyel működik

A kedvezményezett neve: Kenyeri Község Önkormányzata

A projekt címe: Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése
Megvalósítás helyszíne: Kenyeri, Barátság utca 3.
A beruházás megvalósításának ideje: 2017.06.04.-2020.03.29
Beruházás összköltsége: 44 591 482 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 38 541 933 Ft
Bevont önerő mértéke: 6 049 549 Ft
Támogatás mértéke: 100%

Beruházás rövid bemutatása:

A fejlesztés megvalósítása során sor került az épület felújítására és átalakítására, amiben helyet kapott a védőnői szolgálat valamint a vegyes praxisú háziorvosi ellátás.
Az épületen kívüli alapinfrastruktúra kiépítése is megtörtént, a tervezett térkövezés megvalósult. Biztosítottá vált az előírt parkolószám, valamint akadálymentes parkolóhely is kialakításra került. Az épület természetesen akadálymentes megközelítéssel készült, belső elrendezésében pedig a projektarányos akadálymentesítés történt.
Napelemes rendszer került kiépítésre, ami ellátja az elektromos energia igényét az ellátással érintett szolgáltatásoknak, valamint a használatimelegvíz előállításához szükséges energiát is biztosítja, továbbá hőszivattyús rendszer került kiépítésre az épület fűtési rendszerének működtetése érdekében.

További információ kérhető:
Svedics Tibor polgármester
+36 95 390-003

Magyar Falu Program, Kemenessömjén

Rendelő felújítás, Kenyeri
Rendelő felújítás, Kenyeri
Rendelő felújítás, Kemenesmagasi
Rendelő felújítás, Kemenesmagasi
 
IMPRESSZUM, SZERZŐI JOGOK:
Kenyeri Község Önkormányzat hivatalos honlapja

ÜZEMELTETŐ
Kenyeri Község Önkormányzata
Kenyeri, Ady Endre u. 72.
Telefon: +36 95 390-003
e-mail: phkenyeri@airplanet.hu
Verzió: 0.7 béta