SAJTÓKÖZLEMÉNY

EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE KEMENESMAGASIN

Európai Uniós forrás segítségével az egészségügyi alapellátás fejlesztésére került sor Kemenesmagasi községben, a TOP-4.1.1-15-VS1-2016-00018 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című pályázati kiírására benyújtott projekt 27,94 millió Forint támogatásban részesült.

A projekt célja az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése Kemenesmagasi községben. A tervezett fejlesztés hosszú távon hozzájárul a helyi lakosság egészségben eltöltött éveinek növekedéséhez, a megelőzés, a korai felismerés, az életminőség javításához, a szolgáltatások költséghatékonyságának és minőségének javítását segíti elő.
A projekt keretében közfinanszírozott és területi ellátási kötelezettséggel rendelkező háziorvosi rendelőnek helyt adó helyiségek felújítására és átalakítására kerül sor.
A területi ellátási körzethez tartozó települések: Kemenesmagasi és Szergény. A fejlesztés vonatkozásában a településen élő helyi lakosság alkotja a projekt közvetlen célcsoportját. A praxis vegyes körzet, így a projekt célcsoportjába a fiatalkorúak (gyerekek) és felnőttek egyaránt beletartoznak. Az orvosi alapellátást végző orvosi szolgálat Kemenesmagasi székhellyel működik.

A kedvezményezett neve: Kemenesmagasi Község Önkormányzata

A projekt címe: Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Kemenesmagasin
Megvalósítás helyszíne: Kemenesmagasi, Kossuth L. utca 30
A beruházás megvalósításának ideje: 2017.06.04.- 2018.09.28.
Beruházás összköltsége: 27 938 880 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 27 938 880 Ft
Támogatás mértéke: 100%

Beruházás rövid bemutatása:

A fejlesztés megvalósítása során sor kerül az épület felújítására és átalakítására, amiben helyet kap a védőnői szolgálat valamint a vegyes praxisú háziorvosi ellátás. Az épületen kívüli alapinfrastruktúra kiépítése is megtörténik: 28,5 m2 térkövezés valósul meg. Biztosított lesz az előírt parkolószám, valamint akadálymentes parkolóhely is kialakításra kerül. Az épület természetesen akadálymentes megközelítéssel készül, belső elrendezésében pedig a komplex akadálymentesítés tervezett.
Napelemes rendszer kerül kiépítésre, ami ellátja az elektromos energia igényét az ellátással érintett szolgáltatásoknak, valamint a használati melegvíz előállításához szükséges energiát biztosítja.

További információ kérhető:
Sebestyén Zoltán Gyula polgármester
06-70-441-85-64


Rendelő felújítás, Kenyeri
Rendelő felújítás, Kenyeri
Rendelő felújítás, Kemenesmagasi
Rendelő felújítás, Kemenesmagasi
 
IMPRESSZUM, SZERZŐI JOGOK:
Kenyeri Község Önkormányzat hivatalos honlapja

ÜZEMELTETŐ
Kenyeri Község Önkormányzata
Kenyeri, Ady Endre u. 72.
Telefon: +36 95 390-003
e-mail: phkenyeri@airplanet.hu
Verzió: 0.7 béta